Hoppa till sidans innehåll

Information från styrelsen


2017-09-05

Styrelsen träffades ute i Ekebyboda nu i slutet av ute säsongen. Kort från styrelsemötet. BSK Sturarna kommer anmäla sig till korren 2017/2018 med lag i samtliga skjutstilar. Dagen för städning flyttas fårn lördagar till tisdagar i anslutning till träningens slut, med start från vecka 37. Alla domare i klubben kommer få en personlig domartröja.

Förslag från medlemmar om att hyra del i IFU Arena för att vintertid kunna träna på skytte från 30 meter och uppåt diskuterades och beviljades. Planen är att från start hyra plats två gånger i månaden.

Diskussion kring klubbens coacher vid tävlingar. Klubbens policy är att innan tävlingar ska man göra upp vilka personer är officiella coacher för samtliga skyttar från BSK Sturarna. Försälkning av gamla buttar kommer ske i anslutning av KM. Klubbmästerskapet äger rum 17 september. Juniorsektionen kommer firas av på Pizza Hut enligt tradition. Under år 2018 kommer Sturarna att arrangera Sturepilen, Hågaträffen, Fyrisfälten, Ulls 3D och Lillsturen.

2017-04-12

Styrelsemöte nummer 3 är avklarad, dock utan ordförande som var hemma med förkylning. Under styrelsemötet redogjorde kassören för att ekonomin är fortsatt god.

Efter år av prat och väntan, är det äntligen verklighet. Fibern har hittat ut till Ekebyboda och med den även tillgång till bredband, en WiFi antenn är uppsatt på husväggen ut mot skjutlinjen.

HLR utbildningen 8/4 blev inställd p.g.a för få anmälda, nytt datum är 23/4.

Skytteunionen har haft årsmöte och Sturarnas representant är Ulf Nilsson, Magnus Grabski samt Patrik Armuand. Det kommer även råda totalt skjutförbud ute i Ekebyboda hela midsommarhelgen, 19 - 23 juli, 25 - 26 augusti, 8 - 9 september.

En facebook grupp "BSK Sturarna - Medlemsforum" är skapad och har status sluten. Samtliga medlemmar i föreningen är välkomna att deltaga i forumet.

Magnus har träffat Mindxmedia och diskuterat profilkläder. Bland profilkläderna kommer man hitta långärmad tröja, hood-tröja med guldsnören, softshelljackor, softshell väst, beaniemössa, frilufsbyxa och en ryggsäck. Allt i färgen svart med sturarnas logotype i guld. Mer info kommer upp på hemsidan inom snart. Det planeras även för en vanlig enklare och billigare t-shirt för supporters att kunna köpa.

Styrelsen beslutade även att anta policyn att vid längre arbetsdagar så bjuder klubben på förtäring. Nästa planerade arbetsdag är 6 maj ute i Ekebyboda.

Efter juniorernas framgångar på senaste JSM då man kom hem med hela 11 medaljer vilket även innebar flest medaljer av samtliga deltagande föreningar. Så kommer styrelsen att ordna en aktivitet för klubbens samtliga juniorer. Mer info kommer.

Det planeras för ett juniorläger 16 - 19 juni ute i Ekebyboda. Vill man hjälpa till eller har förslag på aktiviteter kontakta Gittan eller Ehlina.

 


 

2017-01-21

Årets första styrelsemöte ägde rum 18 januari. Bland annat togs det upp att under våren kommer alla tränare och instruktörer att erbjudas en HLR utbildning.

DM tavla kommer vara 18/3 och tävlingen kommer gå parallellt i Uppsala och Borlänge. På förmiddagen 12 meters skyttar och på eftermiddagen 18 meters skyttar. Platserna är i Uppsala eller Borlänge.

Yngve Malmström kommer till Sturarna 28/1 och håller i en kurs i hur man gör flemmishsträngar.

Hågaträffen 26/3 kommer vara i Hågaby. Anmälningsavgiften blir 100 kronor.

KM tavla blir 4/3-2017.

Till bågskytteskolan kommer tre st 70" bågar att köpa in. Beslut togs även att köpa in tre st långbågar med styrkan 25 - 30 pound. Till klubbens befintliga bågar skall plunger, sikte, vikter och stabbar köpas in för att kunna användas som övningsexemplar under grundkursen.

Ny städlista publicerades på nätet. Under februari månad kommer den revideras. Då rensas personer som inte är medlemmar längre bort, samt nya medlemmar läggs till.


 2016-10-12

Styrelsen hade möte i onsdags 12 oktober. Det som beslutades var att anmäla två lag från klubben till allsvenskan. Ett lag bestående av seniorer, samt ett lag bestående enbart av juniorer. Detta för att sporra juniorerna till tävling, samt även att uppmuntra andra klubbar i Sverige att ställa upp med juniorskyttar.

Inför år 2017 arrangerar Sturarna förutom JSM två mindre tävlingar. En tävling på våren med planen för juniorer med finaler för 13 och 16 klass. Samt en tävling på hösten som enbart är för 10 och 13 klass. Detta eftersom klubben arrangerar tillsammans med Roslagens BK JSM 2017.

Planeringen inför Sturarnas 60-års fest fortgår. Styrelsen beslutade att en avgift på 200 kronor per deltagare skall tas ut, samt att avgiften för juniorer blir 150 kronor.


2016-04-16

Styrelsen hade möte i onsdags 13 april. Större delen av styrelsemötet ägnades åt JSM 2017 utomhus. Styrelsen beslutade att utnämna Alex Snäckerström till tävlingsgeneral för JSM. Diskussioner kring organisationen påbörjades och några namn på kandidater till poster kom upp. Kontakt kommer även tas med Roslagen för samarbete kring arrangemanget JSM 2017. Då det kommer bara många av klubbens juniorer som tävlar, kommer detta ställa krav på att flertalet av klubbens seniorer är med och arbetar med arrangemanget.

För att inte JSM ska krocka med NUM så kommer vi önska att JSM tävlingen går av stapeln 14 - 16 juli som backup datum 21 - 23 juli. Johan Lund kommer vara styrelsens representant i JSM gruppen.

Styrelsen beslutade även att betala deltagaravgiften för alla juniorer som vill åka på NUM. Sedan tidigare beslut betalar klubben deltagaravgiften för JSM. Patrik och Magnus skall ta fram ett förslag huruvida klubben kan betala samtliga anmälningsavgifter för tävlande juniorer.

 23 april är det arbetsdag ute i Ekebyboda. Då ska vi göra iordning skogsbanorna, samt städa ut vintern ut klubbstugan. Kommer även behövas transportera buttar från SLU till klubblokalen i Hågaby inför framtida arbetsdag då skjutväggen skall bytas mot en mer allergivänlig sort.

 Sturarna har även fått erbjudande om att köpa buttar från en annan bågskytteklubb. Styrelsen ställde sig positivt till inköpet och ser det som en nödvändig investering inför JSM 2017. Det innebär att det då finns material för att arrangera fält, 3D och tavel tävling.


2016-03-13

Månadsbrev för mars 2016 är utskickat. Finns även att läsa här.

 

Uppdaterad: 18 SEP 2017 20:25 Skribent: Sofia Wiklund, Magnus Grabski

Våra senaste mästerskapsarrangemang:

2021
Nordiska Ungdomsmästerskapen i bågskytte, "NUM" - 3 juli 2021

Logo NUM 2021

2017

 
2015

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

 

 

klart.se

Postadress:
BSK Sturarna - Bågskytte
Hågavägen 190
75263 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info