NUM 3 juli 2021 - uppdaterad info.

13 JUN 2021 20:57
Lördag 3 juli står klubben som arrangör för NUM och även om tävlingen kommer att bli liten behöver vi hjälpas åt med förberedelser och med tävlingsdagen.
  • Uppdaterad: 13 JUN 2021 20:57

2021-06-27 NUM 2021

På lördag, 3 juli står klubben som arrangör för NUM och vi vet nu att vår deltävling kommer att bli väldigt liten, men vi behöver ända hjälpas åt för att ställa tävlingsplatsen iordning.

Vi kommer att ha 6 skyttar och att behöva tre tavlor på 30 m och en tavla på 50 m, alla skjuter på 122 cm tapet.

Fredag 2 juli

På fredag ställer vi själva tävlingsplatsen iordning. Vi kommer att använda våra tävlingsbuttar och stå på vår tavelbana och använder vår asfalterade skjutlinje. Under fredag mäter vi upp avstånden och sätter ut skjutplatser och buttar.

Vi samlas i Ekebyboda kl. 17.

Vi gör det enkelt för oss och använder analogt skjutledningssystem, visselpipa och flagga, ingen teknisk utrustning behöver monteras och vi hämtar inte SM-vagnen.

Lördag 3 juli – tävlingsdagen

På lördag behöver vi några funktionärer och minst en domare. Två funktionärer behöver bistå vid markering då skytten på 50 m är ensam på sin tavla och en av skyttarna på 30 m blir ensam på sin.

Tider enligt tävlingsinbjudan:
Akreditering och materialkontroll 07:30 – 09:30
Uppvärmning 09:30
Tävlingsstart 10:00

Samling: Funktionärssaming kl. 07:30, eftersom vi inte vet om någon skytt kommer tidigt till ackreditering och materialkontroll enligt inbjudan.

Vidare information om tävlingen och tävlingsformatet hittar ni här:

Om du har frågor, skicka e-post till: This is a mailto link
och meddela gärna om du kan vara med fredag eller lördag.

Vi ses i Ekebyboda

Hälsar tävlingskommittén genom Jonas Hultgren.

Tävlingen arrangeras på vår egen tavelbana med närhet till klubbstuga och toaletter.

Man kan undra vad som hände med NUM 2020 eller vart tävlingen tog vägen. Från att ha kunnat bli den största taveltävlingen i klubbens historia med skyttar från hela Norden och ett arrangemang som skulle ha sträckt sig över tre dagar har det gått till att bli en liten deltävling för skyttar i vår närmsta omgivning, en tråkig följd av coronapandemin.
Det känns förstås som en antiklimax, men vi ska ändå göra ett bra tävlingsarrangemang för de skyttar som kommer till Uppsala och det kommer vi att klara galant om vi hjälps åt.

Nordiska Ungdomsmästerskapen i bågskytte, "NUM" - 3 juli 2021