Foto: Tilia Doverstål

EM-GULD, EM-GULD, EM-GULD!

26 AUG 2017 20:04
Sara Liljeström blev idag Europamastare i fält i Slovenien. Sara vann guldmatchen i klassen barebow junior damer mot Sophie Benton (GBR) med jämna 44-43! Stort grattis!
  • Skapad: 26 AUG 2017 20:04

Sara Liljeström och Kim Doverstål ingick också båda i damernas juniorlag tillsammans med Caroline Käck (Järnvägen). Juniorlaget tog igår en silvermedalj efter en också det mycket jämn match mot Italien, där italienskorna drog det längsta strået och vann guldmatchen med 45-44.

Grattis tjejer till lagsilvret!!

I den individuella tävlingen tävlade Kim Doverstål i klassen recurve junior damer där hon efter tionde plats i kvalet stod för en fin upphämtning under matchskyttet slutade på en fin sjundeplats.

Såvitt vi vet så är Sara och Kim de första juniorna från BSK Sturarna som tävlat i ett Europamästerskap, och så kommer de dessutom hem med ett lagsilver och ett individuellt guld! Superkul!

Fredrik Lundmark, i klassen Barebow herrar, slutade på en utmärkt sjätteplats. Europamästare i samma klass blev en annan svensk, Erik Jonsson BSK Edsbyn.

Fredrik ingick tillsammans med Jonathan Andersson och Peter Leijon i herrlaget som efter en fin insats blev fyra efter att ha förlorat bronsmatchen mot Storbritannien med bara en poäng -  55-54.

Vår fjärde Sture, Mikael Anderle, slutade på en tjugonde plats i herrar compound.

Hoppas vi får se både skyttarna och medaljerna i Ekebyboda på tisdag när vi har grillfest och firar vårt JSM-arrangemang från i somras.

Läs mer om resultaten på Ianseo