Tack och grillfest

22 AUG 2015 20:34
Ett tack till alla medlemmar för insatsen under 3DSM och en inbjudan till grillfest i Ekebyboda, tisdag 25 augusti kl. 19:00.
  • Skapad: 22 AUG 2015 20:34

Till alla medlemmar i BSK Sturarna.

Så har nästan två års planering kommit till finalen. Något som många har jobbat hårt med resulterade i en otroligt underbar och fin 3DSM tävling, för att inte tala om Ulls 3D där 10 och 13 klassen erbjöds att tävla på en riktig fin SM bana.

Förberedelserna har varit många och intensiva för att ro detta i land. När man ser slutresultatet så inser man vilket otroligt jättejobb alla har lagt ned på att sätta BSK Sturarna på Bågskyttesveriges karta. Utan alla ideella krafter inom föreningen hade detta ALDRIG varit möjligt. Det är med stor glädje vi gick runt under dagarna och såg funktionärer med nästan självlysande orangea tröjor. Vi alla lyste verkligen upp när vi gick runt i området. Det var juniorer, seniorer, styrelse medlemmar, föräldrar, syskon till och med släktingar och bekanta till bågskyttar. Alla med siktet inställt på att ro detta i land.

Ifrån Svenska Bågskytteförbundet har vi fått otroligt fina betyg på att välskött arrangemang. Man har varit väldigt nöjda med banorna. Att utformningen har varit fina exempel på hur en bana skall utformas för att kora en Svensk Mästare i 3D skytte. Inte för enkel, men ändå tillräckligt svår för att sätta skyttarnas kunskap på prov. Redan har representanter från SBF kommit med önskemål om vi i Sturarna skall anordna ytterligare en SM tävling. För att lugna er så kommer det inte bli aktuellt de närmaste åren. Det är något som tål att tänkas på. Varför inte anordna JSM 2020 i Uppsala?

På Facebook, via mail, telefonsamtal, sms har det nu efteråt strömmat in goda betyg från de tävlande på tävlingen. För att lyfta fram några exempel så har man berömt maten. Som tävlande är man inte van att på tävlingar kunna få en sådan otroligt väl lagad lunch. Toaletterna vi hyrde har även givit positiv feedback. De olika försäljningsställena vi hade (Paviljongen, Klubbstugan) för att inte tala om de två fikaplatserna vi hade ute längs banan. Parkeringsvärdarna var guld värda, de lotsade bilar, husbilar, husvagnar till rätt plats. Men de såg också till att de gevärsskyttar som inte uppmärksammade skjutförbudet blev informerade om detta. Vilket gav oss andra en god säkerhet när vi rörde oss i området och ute i skogen kring skjutbanorna.

Mycket av den hjälp vi haft har skyttarna inte märkt så mycket av. Vi kan med facit inse att fyrhjulingarna var guld värda under hela tävlingen. Både i förberedelserna av banan, samt under tävlingen, men även efteråt. Alla märkte vi nog av den dåliga täckningen på mobiltelefonen, de kom.radio vi fick låna underlättade kommunikationen avsevärd.

Nu behöver vi nog alla en vecka att återhämta oss. Men för att visa uppskattning och tacksamhet till alla inblandade som gjorde 3DSM och Ulls 3D helgen till den otroligt fina upplevelsen för alla inblandade. Vill vi härmed bjuda in samtliga funktionärer och medlemmar till en grillfest. För att göra ett ordentligt avslut på arbetet med 3DSM och Ulls 3D.

Datumet för grillfesten är 25 augusti med start 19.00 ute i klubbstugan vid Ekebyboda. Vi startar upp grillen och ser om vi lyckas äta upp alla hamburgare som blev över efter helgen.

Viktiga datum framöver: 5/9 KM Fita / SBF 900, 6/9 KM Fält / 3D / Jakt.

19/9 Arbetsdag i Hågaby, 3-4/10 Steg 1 utbildning för skyttar, föräldrar som vill utveckla sig inom bågskytte.

Uwe Klosa

Magnus Grabski