Olympic Day i Uppsala

23 APR 2012 12:00
Lördagen den 12 maj är det Olympic Day här i Uppsala. En dag när barn i åk 2-5 får prova på olika idrotter. Bågskytte är med!
  • Skapad: 23 APR 2012 12:00

Bågskyttet arrangeras av BSK Sturarna, och kommer att hålla till Vaksalaskolans skolgård.

Såhär förklarar RF Olympic Day:

"Olympic Day genomförs av lokala arrangörer på flera olika orter i Sverige. I Uppland genomförs arrangemanget av Upplands Idrottsförbund i samarbete med lokala idrottsföreningar och de uppländska kommunerna. Idrottsföreningarna står för idrottsaktiviteterna och deltagarna får befinna sig i ett olympiskt sammanhang. Olympic Day vänder sig i Uppland till barn i årskurs 2-5 och är kostnadsfri för barnen. Tanken är att sammanföra barn och ungdomar och lokala idrottsföreningar under avslappnade och glädjefyllda former. Samtidigt bidrar olympier med inspiration. Och vem vet, kanske väcks några olympiska drömmar..."