Information om Juniorgrupp på söndagar

25 MAR 2013 22:17
Styrelsen har i samråd med Bågskytteskolans instruktörer beslutat att införa helgträning för juniorer.
  • Uppdaterad: 18 APR 2013 08:50

För en tid sedan skickade klubben via Bågskytteskolan ut en intresseförfrågan om helgträning för juniorer.
Av svaren bedömdes att intresse finns och styrelsen har nu beslutat att med start söndag 7 april införa juniorträning på söndagar, kl. 10.00, stående tid med uppehåll för semestrar och lov.

Träningstider:

Söndagar kl. 10:00 – 12:00.

Första träningstillfälle söndag 7 april.

Notera att Juniorgruppens söndagsträning ska ses som komplement till Bågskytteskolans och Fortsättarnas träningstider på måndagar och onsdagar och som komplement till egen träning.

All träning är frivillig och man behöver inte vara med varje gång.

Juniorer:

I bågskyttesporten och i tävlingssammanhang är man junior t.o.m. det år man fyller 20.

Juniorgruppen ska alltså omfatta klubbens alla ungdomar upp t.o.m. 20. Från de yngsta (ca. 9‑10 år) till de äldsta (20 år).

Behörighet:

Juniorer som klarat minst Röd pil eller deltagit i Bågskytteskolan vid minst fem träningstillfällen är välkomna att träna med juniorgruppen på söndagar.

Klubbens juniorer som nu är fortsättare efter Bågskytteskolan, eller har gått den gamla "nybörjarskolan", eller kommer från annan förening är välkomna att träna i juniorgruppen utan krav på erövrat märke (Röd pil).

Klubbens alla Juniorer är välkomna.

Instruktörer:

Instruktörer för Juniorgruppen kommer att vara Rainer Weinrauch tillsammans med klubbtränare från Bågskytteskolan som deltar på rullande schema (Jonas Hultgren, Jan‑Olov Salminen, Axel Carlsson m.fl.).

Föranmälan:

Vi vill att ni meddelar  i förväg om ni har för avsikt att vara med på söndagsträningarna så att vi vet hur många skyttar som kan väntas.

Om ni har frågor kontakta Jonas Hultgren via e-post: This is a mailto link

eller Rainer Weinrauch via e-post: This is a mailto link

Juniorgruppens bakgrund och syfte:

Klubben vill ge mer träningstid i organiserad form till de ungdomar som vill skjuta oftare, vi anser att mängdträning är viktig för att utveckla sin skjutning.

Skyttarna får genom juniorgruppen ökad möjlighet att träna med instruktör. Klubben vill på så sätt lägga mer fokus på juniorträning dels för att kunna behålla fler medlemmar och dels för att försöka få våra juniorer att börja tävla.

Att tävla är naturligtvis inget krav, men det är roligt och en viktig del av den egna utvecklingen som bågskytt. Att tävla är också en viktigt del för utvecklingen av svenskt bågskytte. Ett underordnat mål, som klubben står bakom, är att Svenska bågskytteförbundet (SBF) vill se ett ökat tävlande bland juniorer i Sverige och vi hoppas att riktad träning för juniorer kan bidra till att väcka intresset för att tävla i bågskytte.

Nordiska Ungdomsmästerskapen i bågskytte, "NUM" - 3 juli 2021