Hoppa till sidans innehåll

Framgångar vid 3D-SM

25 AUG 2019 21:05
9 startande Sturar på 3D-SM i Huskvarna, 8 genomförde hela tävlingen och 3 individuella medaljer samt ett försvarat lagguld blev det efter två dagar av tävlande.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2019 21:05

Tävlingen bjöd på en ganska tuff 24 målsslinga med små djur på långa avstånd, svåra vinklar och mycket klättring och sedan en fin, plattare slinga med möjligtvis lite större djur. Överlag många fina mål och bra användning av natur och omgivning. Helgen levererade också bra väder vilket vi tackar så ödmjukast för då regn och vind hade försvårat det hela enormt och det hade antagligen varit flera sura miner på banan än det var nu.

Fredrik Lundmark klämde in fantastiska 902p och tog med det ett individuellt guld i barebow elit herrar och var med och försvarade barebow lagguldet från förra året tillsammans med klubbkamraterna Saga Sundbaum och Sara Liljeström. Sara tog även ett individuellt brons i barebow elit damer med 710p. Mikael Anderle höll sin första placering från lördagen i compound elit herrar och drog ifrån ytterligare med en riktigt bra runda på söndagen där resten inte kunde hänga på. Han slutade på 989p, 14p över tvåan och 19p från trean. I långbåge elit herrar klättrade Peter Norén två placeringar idag och junioren Saga Sundbaum gick från 13e till 12e i barebow elit damer. I samma klass förbättrade sig Anna Jansson med 40p från gårdagen och landade på 22a plats och en ökning med 40p gjorde även Kjell Karlsson i Barebow master 50 herrar. En 9e plats blev det för honom. Jari Hjerpe slutade på en 10e plats i compound elit herrar. Den som bröt igår var Clare Mellqvist p g a sjukdom. Efter lite sömn var hon på benen idag igen och glad och nöjd med att ta det lugnt och vara publik. Vi andra fick glädjas av hennes stöd!

Sturarna har gjort ett bra mästerskap och nu laddar en del om för jakt SM om två veckor och 3D VM i Kanada! Där ska Mikael Anderle, Fredrik Lundmark samt Sara Liljeström representera Sverige och BSK Sturarna. Vi önskar alla fortsatt bra skytte på kommande mästerskap, mindre tävlingar och på träning! 

 

//Sara Liljeström

Skribent: Jonas Hultgren
E-post: Adressen Gömd

Våra senaste mästerskapsarrangemang:

2021
Nordiska Ungdomsmästerskapen i bågskytte, "NUM" - 3 juli 2021

Logo NUM 2021

2017

 
2015

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

 

 

klart.se

Postadress:
BSK Sturarna - Bågskytte
Hågavägen 190
75263 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info