Klubbstugan - bygget

illustration bygget 111110

BYGGET

Som ni säkert har sett går arbetet med nya klubbstugan långsamt framåt och vi behöver alla hjälpas åt för att få stugan klar.
Ni kanske inte vet hur planerna för stugan ser ut, här kommer därför en kortfattad beskrivning:

Två av containtrarna byggs in tillsammans med gamla klubbstugan och får gemensam fasad och gemensamt tak. Vi har under våren och sommaren (2011) rest takstolar, lagt spont och underlagspapp. Takplåt och takavvattning kommer att utföras av en plåtslagare som anlitats av klubben, arbetet beräknas vara klart under hösten.

Utrymmet mellan gamla stugan och första conrtainern blir en del av "storstugan" med en dörröppning där fönstret som idag vetter mot containern sitter, rummet blir i första hand kontor och verkstad samt sekretariat vid våra  tävlingsarrangemang.
Den tredje containern blir en fristående byggnad, men kläs in och förses med ett bättre tak.

Se också skisserna längre ner på sidan.

En separat wc-byggnad med två handikapptoaletter, dusch och förråd kommer att anläggas vid infarten nära diket framför stugan, wc-byggnaden byggs och bekostas av kommunen.

På tavelbanan ska skjutlinjen vara hårdgjord och tillgänglig med rullstol, på ett eller flera ställen ordnas rullbar väg fram
till buttarna. Handikapparkering ska ordnas nära skjutlinjen. Övriga medlemmar parkerar på andra sidan kyrkvägen.

ARBETSGRUPP

Som ni förstår innebär planerna för klubbstugan mycket arbete.

Styrelsen har därför föreslagit att en arbetsgrupp sätts samman som får ansvar för arbetet med stugan.
Tanken är att gruppen planerar och till stor del utför arbetet med bygget, men vid behov kallas klubbmedlemmarna till arbetsdagar precis som vanligt.

Styrelsens uppfattning är att vi inte får stugan klar inom rimlig tid enbart via arbetsdagar.

INTRESSEFÖRFRÅGAN:

Detta är en stående intresseförfrågan till alla klubbmedlemmar: vill och kan ni ingå i en sådan arbetsgrupp? Inbjudan vänder sig till alla
medlemmar, nya som gamla, till alla er som känner att ni vill hjälpa till. Ni behöver inte vara hantverkare eller proffs, alla kan bidra på något sätt.

Skicka er intresseanmälan till byggruppens sammankallande: Roland Grönroos.

Välkomna.

Med vänlig hälsning,

klicka på bilderna för större format

FASAD - illustration/skiss