Nya träningstider på torsdagar.

29 JAN 2019 11:30
Instruktörerna har tillsammans med styrelsen beslutat om ändrade träningsrutiner på torsdagar och bakgrunden är dels att vi behöver hitta sätt att hjälpa både juniorer och äldre samt sätt att inte överbelasta tillgängliga instruktörer.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2019 11:30

Förändringen i korthet:

Varannan torsdag är instruktörsledd och varannan torsdag sker träning ”på egen hand”. Instruktörsledd träning bemannas av klubbens instruktörer på rullande schema.

Bemanning och typ av träning förs in i klubbens kalender på hemsidan.

Träning på egen hand, kl.18:00 – 20:00:

Träning på egen hand sker med träningsvärd som låser upp lokalen, hjälper vid behov och övervakar träningen.

Instruktörsledda torsdagar, kl.18:00 – 20:30:

För att bättre och mer strukturerat hinna hjälpa både juniorer och äldre delas torsdagarnas träningstid upp i två pass.

Pass 1 /fokus 12 m, kl. 18:00-19:15

Stora sidan 12 m. Instruktörsledd träning kl. 18:00-19:00
Lilla sidan valfri skjutning (t.ex. 18 m) träning på egen hand utan instruktörshjälp.

Även äldre skyttar kan, i mån av plats, skjuta på 12 m, men det är i först hand de yngsta som får instruktörshjälp.
Du tar inte rast under träningspasset, fikar gör du från 19:15 om du är 12 m-skytt och vill ha instruktörshjälp.

Pass 2 /fokus 18 m, kl. 19:15-20:30

Stora sidan 18 m. Instruktörsledd träning kl. 19:30-20:30
Lilla sidan valfri skjutning (t.ex. 12 m) träning på egen hand utan instruktörshjälp.

Du tar inte rast under träningspasset, fikar gör du före 19:15 om du är 18 m-skytt och vill ha instruktörshjälp.

Allmänt:

Instruktörerna övervakar och finns tillgängliga för frågor och råd mellan kl. 19:00-19:30, men ägnar sig inte främst åt att instruerande skyttarna, 12 m skyttarna får skjuta i ”lugn och ro” den sista stunden, medan 18 m skyttarna värmer upp. Instruktörerna hinner också få en paus.

Det är alltså fritt fram för samtliga att träna från kl. 18:00 till 20:30, men man anpassar sig till de två träningspassen.

Hjälp med ny utrustning

Skyttar som skaffat ny utrustning och behöver hjälp avtalar tid i förväg för att säkert få den hjälp som behövs, läs mer om det här:

Start

Schemat har smugit igång. Denna vecka (v.5) torsdag 31 januari sker träning på egen hand, med träningsvärd. Nästa vecka träffar ni instruktörer på torsdag.

Ovanstående information hittar du även här:

Instruktörerna och Styrelsen genom

Jonas Hultgren