Kvarglömt eller kvarlämnat

Klubben kommer att sälja kvarlämnad eller kvarglömd utrustning och material som ingen gör anspråk på.

Förfarandet

I samråd med polisens jurister har styrelsen kommit fram till följande:

För att kvarlämnade saker ska anses falla under hittegodslagen måste man kunna anse att det är s.k. övergivet gods.

Om föreningen inte vet vem ägarna är sätter vi upp anmaningar och anslag om att alla måste hämta sin egendom före ett visst datum. Egendom som inte hämtas får sedan anses vara övergiven och blir därmed hittegods.

Hittegodset anmäls sedan till polisen och därefter får vi vänta i tre månader. Om ingen ägare har givit sig till känna under de tre månaderna kan hittegodset tillfalla klubben. Godset kan förvaras i klubbens lokaler under väntetiden.

Klubbens materialförvaltare får i uppdrag av styrelsen att inventera den utrustning som finns kvarlämnad. Anslag om att hämta kvarlämnad utrustning kommer att läggas ut på hemsidan och anslås i hallen, därefter görs polisanmälan.

Uppdaterad: 24 NOV 2011 10:52

BSK Sturarna arrangerar NUM 2020